Missä myydä taidetta

Jos nurkissa pyörii ylimääräistä taidetta, jota haluaisi myydä, on aika tutkia vaihtoehtoja. Taiteen myyminen voi olla haastavaa, sillä taidetta liikkuu paljon aina netin huutokaupoista gallerioihin. Taiteen ostajat jakaantuvat kahteen eri kategoriaan. Toiset luottavat netistä ostamiseen, sillä netissä valikoimaan voi tutustua helposti ja myös hinnat saattavat olla edullisempia. Useammat kuitenkin haluavat nähdä taideteoksen ensin oikeasti, sillä netti vääristää helposti taideteoksen värejä. Suomen suosituin taidetta myyvä verkkokauppa on nimeltään Taiko.

Taikon alaisuudessa toimii useita taiteilijoita, jotka luottavat taiteensa myyntiin netissä. Tällä hetkellä joka neljäs Taikon taiteilija onkin saanut taidettaan myytyä netin kautta. Se on loistava keino yrittää myydä taidetta esimerkiksi aloitteleville taiteilijoille. Muita paikkoja, missä myydä taidetta, ovat galleriat. Gallerioilla on nykyään omat verkkokauppansa, joissa voi selata eri taiteilijoiden taideteoksia. Verkkokaupat ovat sinällään helpompi paikka ostaa taidetta kuin galleriat. Yhä useampi nimittäin klikkaa itsensä verkkokauppaan selailemaan eri taideteoksia. Kun kiinnostava sattuu kohdalle, voi siitä kysellä lisätietoa suoraan galleriasta. Jos teos edelleen miellyttää, voi sen ostaa suoraan verkkokaupan kautta.

Näin galleriassa ei siis tarvitse välttämättä edes käydä vierailemassa. Suurin osa taiteilijoista pitää näyttelyitä ja myy teoksiaan gallerioissa. Myös taiteilijan taidepajan avoimet ovet ja niin sanottu pop-up-myynti ovat suosittuja tapoja myydä taidetta. Keinoja ja kanavia myydä taidetta on siis monia, joten jokainen taiteilija löytää takuulla oman kanavansa.

Share: Facebook, Twitter, Google Plus

Leave a Comment: