Itsensä ilmaisemista sisustamisen kautta

(Itseään voi ilmaista myös sisustamisen kautta)

Harva asia on ihmiselle rakkaampi kuin oma koti. Erityisesti koti, joka on sisustettu ihmisen itsensä näköiseksi. Meillä kaikilla on oma tapamme ilmaista itseämme ja koti on monelle se paikka, jonka kautta ihminen haluaa ilmaista itseään. Itsensä ilmaisemista oman kodin kautta voi toteuttaa monella tavalla tänä päivänä ja näistä keinoista tulen kertomaan tässä artikkelissa.

Sisustustyylejä on kaikkien makuun – on modernia ja selkeää linjaa, avaraa valkoista ja vastapainoksi rustiikkisempaa ja rouheampaa. Miten taiteella voi sitten elävöittää sisustamista ja mitä taide oikeastaan on?

Taide on kaikkea sitä mitä ihminen luo, maalaa, veistää, piirtää tai työstää. Taide on myös puhetta ja tanssia. Sanotaan, että kauneus on katsojan silmissä ja onkin onni, että tänä päivänä on niin monenlaisia eri tyylejä saatavilla ihmisille. Erilaiset taiteellisen ilmaisun muodot tulevat esiin niin huonekaluissa, valaisimissa kuin veistoksissakin. Sisustustaulut ja julisteet ovat myös nostaneet suosiota taiteesta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa valtavasti tänä päivänä.

Sisustustauluilla ihmiset voivat ilmaista itseään kotinsa kautta paremmin kuin varmaan minkään muun muodon avulla. Sisustustaulut ovat myös huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin taideteokset tai erilaiset design huonekalut. Mutta jos ihminen etsii ideoita sisustukseen, taidemuseo ei välttämättä ole ollenkaan huono idea inspiraation etsimiselle lähtökohtaisesti. Oli museo sitten perinteinen Ateneum tai nykytaiteenmuseo Kiasma, molemmista löytyy varmasti ideoita kaikille taiteellisille sisustajille.